Select Page

Izabrati logotip koji će vizualno predstavljati Vašu tvrtku jedan je od najvažnijih odluka Vas kao vlasnika tvrtke. To je dio Vašeg branda a često i prva stvar koju potencijalni klijent vidi. Logotip ćete koristiti svugdje; na web stranicama, u digitalnim i ispisanim dokumentima, na marketinškim materijalima i dr. Dizajn logotipa treba predstavljati imidž koji odgovara očekivanjima ciljane publike, treba prenositi Vašu jedinstvenu poruku, boja, dizajn ikona i teksta odražavaju što ste u poslovnome svijetu.

Ovdje ćemo podijeliti temeljna pravila izrade logotipa koje će Vam pomoći u Vašem odabiru.


Neka bude jednostavan

To je prilično osnovni savjet za puno stvari, uključujući i logo dizajn Vaše tvrtke. Jednostavan logo dizajn omogućava lako prepoznavanje i ostaje u sjećanju potencijalnih kupaca. Neki od najuspješnijih logotipa su najjednostavniji. Odaberite ikonu fontove i boje koje prenose ono u čemu je Vaša tvrtka najbolja.


Boja je od vitalne važnosti

Odabir prave palete boja je kritična u dizajnu logotipa. Budući da boja ima moć prenošenja emocija, prvo biste trebali uzeti u obzir poruku koju želite prenijeti potencijalnim kupcima sa svojim logotipom. Ovo nije površna odluka, boja nosi značenja, a prenosi ideje.


Logotip mora biti čitljiv

Cilj je je da naziv Vaše tvrtke ili naziv proizvoda želite ucrtati u um klijenta. Zato tekst mora biti dovoljno čitak i kada ga smanjimo za tisak posjetnice ili na olovku i kada je u jednoj boji. Pravi odabir fonta će postaviti ton koji Vaša tvrtka želi ostaviti i biti će odraz vizije Vaše tvrtke.


Veličina je važna

Logo Vaše tvrtke mora biti lako prenijeti na bilo koji medij koji nosi Vaš brand, da li je to jumbo plakat, pakiranje, web oglasi,  društveni mediji ili posjetnica i olovka. Snažan logo je lako prepoznatljiv na prvi pogled, kako u boji i crno-bijelo, te u bilo kojoj veličini. Obratite pažnju da li Vaš logotip funkcionira u različitim veličinama.


Budite otvoreni za prihvaćanje novih ideja

Jasna vizija Vašeg novog logotipa je odličan početak, ali nemojte biti fokusirani na samo jednu ideju. Budite otvoreni za prijedloge dizajnera koji će uzeti u obzir Vaše ideje i ciljeve Vašeg poslovanja te ih  uskladiti sa vizualnom prezentacijom Vaše tvtke.


[grid column=”12″ padding=”20px 0px 20px 0px”]

Trebate novi logotip? Ili dizajn posjetnica, memoranduma i ostalih dokumenata? Dizajn pakiranja Vašeg novog proizvoda? 

Nazovite nas 098 746 311 ili nam pošaljite email scapendesign@gmail.com još danas!

[/grid]